måndag 22 mars 2010

Chicken Curry !

Hej! Har kommer ett recept pa Chicken Curry som ar dagens middag! Men, i Indien finns ingen krydda som heter curry, det ar bara nagot som vi i Europa har mixat ihop for att fa en krydda som smakar som alla de blandningar av kryddor man anvander i Indien nar man ska gora currysas! Men om man inte vill tjorva till det med massor av kryddor kan man sakert byta ut dom mot "svenne-curry" istallet..

Har ar i alla fall receptet pa Chicken Curry!
for 12 pers.

2 kg benlos kyckling
15 tomater
10 lokar
50 g mosad vitlok
50 g mosad ingefara
3 st svarta kardemummafron
4-5 st lagerlov
1 1/2 tsk chicken masala (krydda)
1 1/2 tsk kummin
2 tsk koriander
1/2 tsk rott chilipulver
1 tsk gurkmeja
1-2 liter vatten
100 ml vegetable olja
salt

1. Koka kycklingen
2. Mixa vitloken till mos. Aven ingefaran ska mosas.
3. Mixa loken, och mixa aven tomaterna. Men mixa det var for sig, inte tillsammans.
4. Varm oljan i en stor wokgryta.
5. Lagg i kummin, lagerloven, kardemumma och stek i oljan i nagra minuter.
6. Lagg i mixad lok och stek i ca 15 min tills det far en gyllenbrun farg.
7. Lagg i vitloksmos, ingefaramos och de mixade tomaterna. Stek i 10-15 minuter.
8. Lagg i alla kryddor som ar kvar, varm i 5 minuter.
9. Hall i kycklingen och vattnet som kycklingen har kokats i. Koka ytterligare 5 minuter.
10. Dekorera maten med korianderlov!

Klart!! :)


3 kommentarer:

Linda-Marie sa...

Det ser helt underbart ut! Ska prova någon gång! Ni verkar verkligen ha det bra där borta! Har ni förresten lagt märke till något speciellt sätt att kommunicera?

Anonym sa...

Åh,så gott!Jag älskar curry.Då får du laga det nån gång till oss då du kommer hem.Kram/Malins mamma

Moa sa...

Låter smarrigt! Det tycker jag ni ska bjuda klassen på då ni kommer hem :)

Vad äter ni till frukost?