tisdag 2 mars 2010

Forsta dagen i Banjara Basti!

Hallooo, Malin har!!
Fint att du bloggar Anna-Maria, du ska inte vara deppig, det ar ju knappt

en vecka kvar!! :)

Idag har vi besokt banjara basti - byn dar volontarprojekten ar - for forsta gangen! Vi akte tuktuk dit och nar vi kom fram kom alla barn springande och ville halla handen och fragade vad vi hette och var vi kommer ifran. Forst tvattede barnen handerna och ansiktet, och det var svart for manga barn att vanta pa sin tur, for dom har verkligen ingen uppfostran och vill inte vanta.. Sen fick barnen lite ris och sen borjade lektionerna. Vi tittade runt lite pa lektionerna sen fick vi en runttur i Banjara av Madam. Han visade oss den nya skolan - Day Care center dar jag och tva andra volontarer - Veronica och Jenny - ska arbeta. Och sa fick vi se halsoprojektet dar bla. Marielle och Johanna ska jobba. Dar delade dom ut naringspulver till alla gravida kvinnor och spadbarn, och sa kollar dom vikt och langd pa alla barn, och sant..

Tyvarr sa var Marielle inte med idag, for hon har inte matt sa bra, men nu mar hon battre! I morgon ska hon folja med till Banjara basti.

Efter besoket i banjara for vi till Sikar for att kopa tyger till klader som vi ska sy upp. Vi fick valja ut tva set, for byxor, troja och sjal, som en skraddare ska sy upp at oss. Vi far kladerna om nagra dagar.. Sen for vi tillbaka till campen dar vi hade hindi-lektion.. Mera naam Malin hey , main Sweden se hoon! Ni kanske kan lista ut vad det betyder..

Datorn ar jatteseg och dom ska formatera den i helgen, sa da kanske den gar lite fortare.. Tyvarr ar det manga som vill anvanda datorn sa jag har inte riktigt tid att ladda upp nagra bilder, for det tar verkligen jaaattteelaaange!

Skriver mer nagon annan dag!
Ha det sa bra dar hemma!! Puss och kram!!

1 kommentar:

Anna-Maria Alakangas sa...

Hello ladies!
Nu äro det bara 6 dagar kvar (fast helgen räknas bort; 4 dagar kvar.. och dagen före avgång räknas också bort.. 3 dagar kvar.. ;))
Mycket fint iallafall med bilderna på fejjan, allt blev så verkligt, hoppas att ni trivs! jag hoppas även att marielle har frisknat till! :D

Egentligen skriver jag av egoistiska skäl, om ni kan maila eller skriva svar här på bloggen eller liknande vore fint;
* Hur var istanbuls flygplats? kaos, lätt att hitta?
* Ska jag ta med mig något mer förutom polkagrisarna till familjen? Behövs något till projekten? Ska kolla med skolan om kulspetspennorna..
* Skulle jag tjakka en flaska torrschampoo till marielle?
* Något mer att tänka på/ta med?

Nå! Sköt om er massorns och njuuut av helgens upptåg, vilka de än blir! KRAM!